DIPOL Týdenní přehled - TV a SAT TV, CCTV, WLAN

Č. 32/2014 (13.10.2014)

Kardiostimulátor jako zrnko rýže ... je to průlom v medicíně?

Vědci ze Stanfordovy univerzity, pod vedením Ady Poon, vyvinuli metodu bezdrátového napájení pro zařízení umístěné hluboko v lidském těle. Tato technologie může být použita pro napájení kardiostimulátorů nebo jiných stimulátorů a snímačů. Miniaturizace možná díky odstranění baterií může být "kvantový skok" v oblasti medicíny. Rozšířené testy ukázaly, že použité záření je bezpečné pro lidské zdraví.
První zařízení založené na novém konceptu napájení je kardiostimulátor o velikosti rýžového zrnka. Přístroj je napájen bezdrátově z prvku velikosti kreditní karty umístěného mimo tělo pacienta.
Vyvinutá technologie je založena na elektromagnetickém záření. Až do teď, vzhledem ke vzdálenosti mezi vysílačem a přijímačem, bylo elektromagnetické pole rozděleno do "blízkého pole" a "vzdáleného pole". To druhé je "normální" elektromagnetické záření použité v jakékoliv radiové komunikaci, takže je nelze použít v živých organismech na přenos energie z bezpečnostních limitů a kvůli nízké účinnosti. "Near Field" technologie se používá například při dobíjení elektrických zubních kartáčků nebo dokonce i v ušních implantátů na naslouchání. Vzhledem k velmi krátké vzdálenosti by neměly být používány pro přenos energie do implantátů umístěných hluboko uvnitř lidského těla, například kardiostimulátorů.
Tým Ady Poon se rozhodl spojit oba typy polí, které tvoří tzv. "Prostřední pole". Vlny "středního pole" mohou dosáhnout všechny implantáty v lidském těle, s radiologickými úrovněmi bezpečnými pro lidské zdraví. Vyvinutý zdroj energie vhodně vytváří vlny způsobem, aby se významně neodrážely nebo nebyly absorbovány tkáněmi a mohou dosáhnout implantát na dostatečné úrovni.


Bezdrátový nabíjecí systém kardiostimulátoru byl úspěšně testován na prasatech a králících. V současné době se vědci chystají provést první testy na lidech. Za předpokladu, že budou testy úspěšné, bude trvat ještě několik let, než se splní všechny formální požadavky potřebné k nabídnutí systému na komerčním trhu.
Možný průlom v medicíně nezahrnuje jen miniaturizaci aktuálně používaných zařízení, "méně operací" a lepší životní komfort pro pacienty. Tato technologie může měnit způsoby léčení různých nemocí a poruch. Stávající farmakologické léčby mohou být doplněny nebo nahrazeny různými druhy stimulace nervů nebo svalů, v podstatě neinvazivním způsobem. Vývojáři této technologie se domnívají, že dalším krokem bude vytvoření nové generace programovatelných čipů schopných sledovat všechny životní funkce, sub-miniaturní elektro-stimulátory umístěny přímo v mozku, stejně jako zařízení s uvolňováním léků implantované do konkrétních oblasti lidského těla.

Jak překonvertovat audio-video signály do digitálních DVB-T kanálů?

Pásmový audio-video signál z jakéhokoli A / V zařízení může být snadno distribuován do anténního systému v podobě DVB-T kanálu. V závislosti na požadavcích může být řešení založené na jednom z vybraných zařízení: DVB-T modulátor Signal-350 R86350 , DVB-T modulátor TERRA mdx420 R82518 nebo MPEG-2 enkodér Terra MD-331 R81713 a DVB-T modulátor Terra TRX-360 R81709 . DVB-T modulátory konvertující analogového audio / video signály (připojené přes RCA) do DVB-T kanálů poskytují rozlišení v SD kvalitě.
 

 
Název MD-331
TRX-360
mdx420 Signal-350
Kód R81713
R81709
R82518 R86350
Vstupy 2 x 3 x A/V (RCA) 2 x A/V (RCA) A/V (RCA)
Způsob montáže
komponenty MMH-3000 se sadou kanálových zesilovačů TERRA nebo jako jednotlivé zařízení jako jednotlivé zařízení
Počet multiplexů
1 1 1
SD/HD SD SD SD
Max výstupní úroveň [dBuV] 90 85 97
Poznámky max bit rate multiplexu nesmí přesáhnout 29Mbps OLED displej LCD displej
Modul MD-331 R81713 byl navržena pro použití v koncové stanici MMH-3000 (v základní jednotce UC-380 R81700 ). Tento dekodér konvertuje analogové video / audio signály přicházející z analogových kamer, video přehrávače atd. do MPEG-2 transportních kódovaných streamů. Transportní streamy mohou být pak přiváděny do DVB-T modulátoru TRX-360 R81709 (COFDM) a distribuované v RF síti jako kanály v DVB-T multiplexu. Dvě moduly MD-331 a jeden TRX-360 dokáží distribuovat 6 SD kanálů v rámci jednoho DVB-T multiplexu.

DVB-T modulátor mdx420 je profesionální zařízení určené pro kombinování dalších audio / video signálů do sdílených anténních systémů. Signály mohou pocházet z kamer, multimediálních přehrávačů, počítačů, DVD přehrávačů, satelitních přijímačů a pod. Zařízení je vybaveno dvěma audio / video kanály (dvě nezávislé sady A / V vstupů pro připojení dvou A / V zdrojů). Výstupní DVB-T RF kanál přenáší oba A / V signály v jednom multiplexu.

Signal-350 R86350 konvertuje vstupní A / V signál do DVB-T kanálu. Přístroj je určen pro použití s ​​jedním zdrojem pásmového videosignálu (CVBS) a LF audio signálu (L + R). Modulátor je také vybaven USB portem umožňujícím záznam zdrojového materiálu ve formátu .ts a přehrávání stejného nebo jiného materiálu připraveného v tomto formátu. Toto řešení umožňuje například distribuovat televizní reklamy na vybraném kanálu v TV na hotelu nebo v hypermarketových systému a přehrávat jej na všech televizích - bez nutnosti použití dalších mediálních přehrávačů nebo počítačů.

Jak ztlumit žárovku aniž byste vstali z postele?

Nejčastějším využitím modulů exta free je vzdálené ovládání osvětlení. V níže uvedeném schématu je bezdrátový stmívač PRV-01 F5301 řízený 2-kanálovým dálkovým ovládáním F5112 . Souprava umožňuje zapínání / vypínání a stmívání / rozjasnění hlavního zdroje světla v místnosti. Taková funkce je zvláště užitečná pro seniory a osoby se zdravotním postižením, pro které je obtížné se pohybovat po místnosti.
Vzdálené ovládání osvětlení systémem exta free .
Nevládní osoba může zapnout / vypnout a stmívat osvětlení v místnosti.







Pořadí vláken v optických kabelech.

Při ukončování konců optického kabelu s více vlákny by měl instalatér věnovat pozornost vhodnému pořadí vláken spojených v distribučním rámu nebo instalační krabici. Existuje několik norem zabývajících se tímto problémem, a přestože neexistují obecná pravidla, důslednost v této oblasti umožňuje vyhnout se problémům v případě údržby sítě nebo její rozšíření.
Při instalace optické kabeláže je potřeba implementovat jeden z evropských standardů nebo vhodné řešení používané výrobci kabelů nebo velkých telekomunikačních operátorů. Níže uvedená tabulka ukazuje nejběžnější standardy pro uspořádání vláken v optických rozvodech.
Je třeba připomenout, že přijetí určitého standardu šetří čas a peníze v případě rozšíření optické sítě. Při připojení dalších linek instalatér nemusí empiricky ověřit pořadí vláken ve stávajících rozvodech, což odstraňuje problémy s vadnými připojeními (zvláště pokud jsou spoje umístěny v uzavřených patch panelech bez možnosti sledování poradí vláken).

Funkce //Hot Spare// v NVR rekordérech Hikvision.

Vyšší modely NVR Hikvision, například DS-7732NI-ST K2432 , byly rozšířeny o další funkce, které jsou zvláště užitečné ve větších IP CCTV systémech. Jedním z nich je funkce Hot Spare zvyšující toleranci systémů na selhání ethernetových sítí a zlepšující jejich celkovou spolehlivost.
3Mpix IP dome kamera Hikvision DS-2CD2132-I (2,8mm, IR do 30m)1,3 Mpix IP kompaktní kamera Hikvision DS-2CD2012-I (IR do 30m, 4mm)3Mpix IP dome kamera Hikvision DS-2CD2132-I (2,8mm, IR do 30m)3Mpix IP dome kamera Hikvision DS-2CD2132-I (2,8mm, IR do 30m)1,3 Mpix IP kompaktní kamera Hikvision DS-2CD2012-I (IR do 30m, 4mm)1,3 Mpix IP kompaktní kamera Hikvision DS-2CD2012-I (IR do 30m, 4mm)Switch TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP) Switch TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP) Switch TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)
Aplikace funkce Hot Spare v CCTV IP síti složená z NVR Hikvision.
V případě poruchy připojení jsou údaje monitoringu uloženy na náhradním NVR.
Systém by měl být zálohován jedním NVR navíc. Po aktivaci funkce Hot Spare NVR funguje jako nadbytečný rekordér. V normálním režimu to nšetrí nic - funguje pouze v případě poškozeného spojení mezi některým z "hlavních" NVR a odpovídajícím přepínačem, převezme funkci nahrávání. Po obnovení komunikace jsou chybějící záznamy přenášeny do hlavního NVR (synchronizace). Funkce Hot Spare může být použita v sítích s až 32 NVR.

Jak nastavit e-mailové upozornění v kamerách Sunell.

Sunell kamery K1634 , K1637 , K1680 , K1681 , K1685 , K1691 , K1695 , K1697 , K1698 mohou informovat vybrané uživatele nebo provozovatele e-mailem. Pokud chcete spustit e-mailové notifikace, musí správce / uživatel vytvořit e-mailový účet používaný k odesílání e-mailů (například Gmail) a potom:
  • Zadat adresu SMTP serveru (smtp.gmail.com);
  • Zadat SMTP Server Port (Gmail: 465) a vybrat možnost SSL v poli Transport Mode;
  • Zadat přihlašovací údaje vytvořeného emailového účtu (Uživatelské jméno a Heslo);
  • Zadat kompletní e-mailovou adresu odesílatele;
  • Zadat adresu příjemnců do seznamu mailových adres příjemců.
E-mailové oznámení zaslané příjemcům neprodleně informuje o poplachové zjištěné události kamerou, jako jsou:
  • pohyb
  • spuštění externího alarmu
  • selhání záznamu

Nové produkty:

Wireless Access Point: OmniTIK UPA-5HnD (5GHz 802.11a/n, MikroTik, 400mW MIMO 2x2)
OmniTIK UPA-5HnD N24110 je přístupový bod odolný proti povětrnostním vlivům se všesměrovou anténou MIMO s duální polarizací. Výrobek je vynikajícím doplňkem pro RouterBoard SXT-5HPnD N24115 , nebo jakékoliv jiné 802.11a / n zařízení pracující v pásmu 5 GHz ..
Síťové NVR Hikvision DS-7616NI-SE  pro 16 IP kamer (80Mb/s, 2xSATA, HDMI)
IP NVR Hikvision DS-7616NI-SE IP NVR Hikvision DS-7616NI-SE K2216 je moderní IP síťový video rekordér schopen sledovat, nahrávat a přehrávat snímky ze 16 IP kamer s megapixelovým rozlišením při snímkové frekvenci až 25 snímků za sekundu z každé kamery. Tento samostatný NVR s VGA a HDMI výstupy lze připojit přímo k monitoru, bez potřeby přídavného počítače. Díky vestavěnému Linuxu OS NVR zajišťuje stabilní provoz a odolnost vůči počítačovým virům.
Vandal-proof IP Camera Hikvision DS-2CD2312-I K1742 comes from a new series of Hikvision products - HiWatch. This series of low-budget devices, IP cameras and IP NVRS, is dedicated for anyone who wants to build low-cost high-resolution IP CCTV system. The DS-2CD2312-I camera has been equipped with high quality 1.3 MP CMOS sensor providing perfect video even in low-light conditions.

News

3.10.2014 - Konverter Signal HD HDMI na IP vyhrál ocenění Satkurier 2014. 10. veletrh digitální televize Sat Krak 2014 přišel do konce. Přišlo 19 vystavovatelů - výrobců a distributorů elektroniky, vysílacích organizací. DIPOL byla udělena cena za konverter Signal HD HDMI to IP s RC extender H3606 v kategorii "nejlepší příslušenství. Náš stánek navštívili davy instalatéry a studentů odborných škol, jakož i velký počet uživatelů a fanoušků digitální televize a rozhlasu.

Konverter Signal HD HDMI na IP vyhrál ocenění Satkurier 2014

Worth reading

Multipřepínače SMATV systémy pro 300 uživatelů v Bieruń, Polsko. Níže uvedené schéma (klikněte na pro zvětšení) znázorňuje design nezávislého SMATV systému instalovaného v každé z pěti bytových budov ve městě. Každá z budov má 60 apartmánů a uživatelé získali přístup k satelitním kanálům ze dvou satelitních pozic, Hotbird 13.0 a Astra 19.2E, pokud pozemnýk přenosu - DVB-T kanály a rozhlasové FM signály. Každý SMATV systém se skládá z hlavní anténní sady se satelitní parabolou o průměru 110 cm A9658 vybavenou dvěma Quatro LNB A98266 , z pozemní TV antény DIPOL 44 / 21-69 TRI-DIGIT A2670 , FM antény A0221 , ze sada kanálových zesilovačů ALCAD a RF distribuční sítě založené na multipřepínačích. Multipřepínače pocházejí ze série TERRA MSV. Všechny systémy byly instalovány firmou E-SBL.NET SP. Z O. O, Chelm SLASKI ... více
Schéma multipřepínacího SMATV systému instalovaného v každém z 5 bytových domů
WD1 rozlišení - ještě lepší kvalita obrazu