Týdenní přehled DIPOL - TV a SAT TV, CCTV, WLAN
Č. 40/2013 (02.12.2013)
DOCSIS 3.1 - kdy dají televizní provozovatelé kabelové televize šanci optice? 21.-24. října 2013 se v Atlantae, USA, konalo setkání členů organizace SCTEE Society of Cable Telecommunications Engineers).
Sdružení, které bylo založeno v roce 1969, organizuje každoroční konference o otázkách důležitých pro telekomunikační průmysl. Letos se účastníci zaměřili na budoucnost přístupových technologií v kabelových sítích, se zvláštním důrazem na DOCSIS 3.1, nejnovější verze.
DOCSIS (Data Over Cable Service Interface Specification) je rodina standardů řídících digitální přenos dat v sítích kabelové televize založený na HFC Hybrid Fiber-Coaxial technologii. Standard DOCSIS byl upraven pro použití v Evropě (EuroDOCSIS varianta má šířku kanálu 8 MHz namísto 6 MHz).

Od začátku rodina DOCSIS vyvíjí velmi rychle. DOCSIS 1.0 byl přijat a uveden v březnu 1997, další, populárnější verze (2.0) poskytující širokopásmové připojení - v prosinci 2001. Další verze, DOCSIS 3.0, radikálně zvyšující maximální přenosovou rychlost, byla oficiálně schválena v srpnu 2006. DOCSIS 3.0 podporuje vícekanálový digitální přenos s revoluční technologií lepení kanálů, což umožňuje "downstream" rychlostí až 400 Mbps.
John Chapman (Cisco CTO) na SCTEE,
hovoří o výhodách DOCSIS 3.1

Jak se dalo očekávat, nová platforma DOCSIS 3.1 poskytuje řadu výhod pro provozovatele sítí kabelové televize a jejich uživatelů. Nejdůležitější informací je skutečnost, že verze 3.1 ve srovnání s 3,0 umožňuje zvýšení spektrální účinnosti o 50%, a pro lepení malých (20-50 kHz - široký) OFDM subnosných intervalů do bloku spektra o šířce stovek MHz. Tímto způsobem provozovatelé CATV budou moci nabídnout "downstream" šířku pásma až 10 Gb a "upstream" šířku pásma až do 1-2 Gbps. Jak zdůraznil CableLabs, nově vyvinutý systém může být kompatibilní s předchozími verzemi, což je pro operátory mnohem snazší migrovat do nové specifikace.

Všechny výhody DOCSIS 3.1 nebudou okamžitě k dispozici pro CATV předplatitele. Ponecháme stranou skutečné potřeby pro používání těchto vysokých šířek pásma, nejsou žádné plány pro masovou výrobu kabelových modemů, které jsou schopny takové vysoké rychlosti. První modemy v souladu s novou normou budou hybridy, které jsou schopné pracovat v DOCSIS 3.0 a DOCSIS 3.1. "Lepením" pásem rovných maximálně 24 současných "downstream" kanálů a 8 současných "upstream" kanálů, budou umožňovat rychlost přenosu dat 4 až 5 Gbps a 1,5 Gbps, resp.

Realizace DOCSIS 3.1 v kabelových televizních sítích může účinně odsunout nasazení FTTH (Fiber to the Home) sítí. Druhá je určena spíše pro "typických" telekomunikačních operátorů a poskytovatelů internetových služeb, je dražší na realizaci. Podle zprávy "Superfast Broadband: dožene nás, když to dokážeš" zveřejněné BNP Paribas na konci roku 2011, náklady na připojení domácnosti k DOCSIS síti byl pak 150 euro. Náklady na zavedení optických propojení a zařízení v FTTH technologii byly odhadnuty na více než 500 eur. Budou telekomunikační operátoři moci bojovat s CATV konkurencí? Bude to těžké, a všechna naděje je v magickém slově "vlákno" a klesajících cenách FTTH řešení.
Adaptéry v sítích FTTx. V jednom z předchozích vydání informátora jsme popsali rozdíly mezi APC a UPC optickými konektory. Zvláštností APC konektorů je, že jejich konce jsou leštěné pod úhlem 8 °, což zajišťuje velmi nízký zpětný odraz.
Tyto adaptéry jsou nepostradatelnými prvky každého FTTH systému, který se používá k připojení párů optických vláken zakončených optickými konektory. Jsou navrženy pro vhodné umístění předních částí dutinek a zajišťují trvalé spojení s nejnižší možnou ztrátou signálu.

Multimode Adapter ULTIMODE A-011S (SC to SC)
Single-mode Adapter ULTIMODE A-511S (SC to SC)
Single-mode Adapter ULTIMODE A-522S (SC/APC to SC/APC)
Multimode Adaptér ULTIMODE A-011S (SC-SC)
L4011
Single-mode Adaptér ULTIMODE A-511S, SC-SC
L4211
Single-mode Adaptér ULTIMODE A-522S, SC / APC-SC / APC
L4222
Stejně jako v případě konektorů, existují různé typy adaptérů, ale jejich konstrukce je velmi podobná. Například, SC / PC (MM), SC / UPC (SM) a SC / APC (SM) adaptéry mají stejné rozměry. Nejdůležitější součástí každého z uvedených adaptérů je zirkon keramické polohovací pouzdro. Na rozdíl od méně nákladných, například roztoky polymerů, tento druh materiálu zajišťuje co nejmenší odchylky od jmenovitých rozměrů, což je zvláště důležité v případě připojení single-mode vláken.

Z praktických důvodů se adaptéry vyrábějí podle určité barevného schématu. Vzhledem k tomu, že jsou často namontovány v rozvodech, a není možné, nebo je obtížné vidět druh konektorů zapojených na opačných stranách panelů, tato barevná schéma je velmi užitečná. Šedá barva je vyhrazena pro multimode vlákna, modrá odpovídá konektorem PC / UPC, zelená APC konektorem.
Kaskádové připojení DVB-T modulátorů Signal. DVB-T modulátor Signal-450 R86740 kóduje vstupní HDMI signál na transportní stream a poskytuje RF signál, který může být distribuován prostřednictvím koaxiálních kabelů jako DVB-T kanál. Velkou výhodou tohoto modelu je schopnost šíření HD obsahu. Obsah může pocházet z mediálního přehrávače, Blu-ray přehrávače, DVR, PC, STB dekodéru atd.. V situacích, kdy uživatelé chtějí distribuovat dva různé HD kanály, musí použít dva takové modulátory.
Signály z obou modulátorů R86740 mohou být kombinovány v klasickém vysokofrekvenčním slučovače, např.. R60102 nebo přímo v RF smyčce modulátoru, který je připojen jako druhý v řadě. Vzhledem k tomu, že digitální DVB-T signály jsou popsány řadou parametrů určujících každé vysílání a kanál, další konfigurace zařízení musí být provedeno nastavením dvou nezávislých kanálů.

Napájení ze dvou nebo více televizních signálů z modulátorů Signal-450 DVB-T vyžaduje změnu Programového čísla. Konfiguraci zařízení lze provést zadáním menu a výběru Menu-> Encoder-> Program Info-> Program number. Výchozí hodnota je "101". Pokud se nezmění výchozí nastavení, televize v síti by nebyly schopny uložit oba nebo více kanálů (s větším počtem modulátorů), i když byly v provozu na různých RF kanálech. Takže každý modulátor v síti musí mít různé Program number.
TV Anténa Dipol 44/21-69 Tri DigitSignal-450 - HDMI -> COFDM modulátorSignal-450 - HDMI -> COFDM modulátor3-Way TV/FM Splitter R-3 SignalOdbočovač Signal O-1-14dB (5-1000MHz)Odbočovač Signal O-1-14dB (5-1000MHz)Odbočovač Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-směrný odbočovač: Signal O-1-12dB (5-1000MHz)1-směrný odbočovač: Signal O-1-12dB (5-1000MHz)1-směrný odbočovač: Signal O-1-12dB (5-1000MHz)Odbočovač Signal Signal O-1-11dB (5-1000MHz)Odbočovač Signal Signal O-1-11dB (5-1000MHz)Odbočovač Signal Signal O-1-11dB (5-1000MHz)
Distribuce HD obsahu z Blu-ray a PC (stejně jako pozemní DVB-T vysílání) v síti se dvěma DVB-T modulátory Signal-450 R86740
Bezpečnostní kamera v domácím komunikačním systému. Kamery zabudované v domácích telefonech jsou obvykle velmi jednoduché, bez možnosti zoomování nebo nastavení zorného pole. Kromě toho, umístění kamer je přirozeně náchylné útokům vandalů, nebo pohled z kamer lze snadno zablokovat. Dobrou alternativou jsou nezávislé CCTV kamery, např.. Sunell IRC59/21AP M11286 , které eliminují tyto problémy a nabízejí mnohem lepší kvalitu obrazu.
Venkovní kompaktní kamera: Sunell IRC59/21AP (den/noc, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.01 lx, 2.8-12 mm, OSD, IR do 30m)Obrazový vysílač/přijímač: TR- 1B (úhlový, BNC kolík) Obrazový vysílač/přijímač: TR- 1B (úhlový, BNC kolík) Cat 5 UTP Cable: NETSET UTPw 5e <br />(outdoor - gel-filled, black) [1m]Video Signal Multiplexer RV-1/2TV Anténa Dipol 44/21-69 Tri DigitTV modulátor Signal Digital Clasic 6,5MHz
Video systém u vchodových dveří s náhledem obrazu z CCTV kamery
Na obrazovce interkomu a na televizi
Video z kamery je přenášeno přes vnější UTP E1410 s použitím video transformátorů Etrix M16654 . Pak je signál rozdělen do dvou tras videosignálovým multiplexer RV-1/2P M1707 . Jeden z nich používá interkom, a druhý moduluje RF signál v modulátoru R95176 , který může být zobrazen na televizoru jako další televizní kanál. Takové řešení umožňuje sledování obrazu kamery jako na telefonu, tak i na televizoru.
Význam dobrého video monitorovacího systému - Sunell zachytí zloděje při činu. Na letošním CPSE China Public Security Expo, výrobce IP a analogových bezpečnostních kamer - Sunell - představil nové zařízení a softwarová řešení. V případě, že nastala nějaká nečekaná událost - někdo ukradl mobilní telefon, který byl použit na stánku k prezentaci "cloud" řešení. Díky kamerám instalovaným v stánku a systémem nahrávání videa, bylo možné zachytit okamžik krádeže zařízení a obličej osoby, která se tohoto činu dopustila.
Záznam z jedné z kamer Sunell která zachytila ​​okamžik odcizení
Záznam, i když z kamery, která pracuje jen v rozlišení 720p, velmi dobře ukazuje celý incident a umožňuje identifikaci pachatele. DIPOL nabízí Sunell kamery s rozlišením dokonce až 1080p: K1630 , K1634 , K1660 , K1680 , K1691 , K1695 a K1698 . Obraz z IP kamer lze zaznamenat na PC počítačích s bezplatnou NVMS aplikací, komerčním softwarem NUUO nebo IP NVR rekordéry NUUO, Hikvision,BCS nebo Signal .
Krátké video z CPSE je dostupné zde
Jak zlepšit mobilní připojení k Internetu? Bezdrátové připojení k internetu prostřednictvím mobilních sítí je stále populární služba. Rostoucí popularita této služby mezi účastníky je výsledkem mobility, vyšší propustnosti a nižší ceny. Zlatým hřebem je LTE technologie, která umožňuje dosáhnout rychlosti přenosu dat podobné těm, které jsou v pevné / kabelové nebo WiFi sítí.
LTE technologie je flexibilní, a to jak ve smyslu frekvenčního rozsahu, tak i ve smyslu šířky pásma přenosového kanálu. LTE sítě mohou pracovat ve frekvenčních pásmech 700 MHz (neurbanizované oblasti - delší dosah) na 2,6 GHz (metropolitní oblasti - vyšší kapacita). Důležitým prvkem LTE je technologie MIMO (Multiple Input Multiple Output), která zvyšuje účinnost přenosu tím, že využívá více antén na obou koncích přenosových linek.

Anténa uvedená níže byla navržena pro použití v GSM / DCS / UMTS / HSDPA / LTE systémech pracujících v rozsahu 800-2170 MHz. Vzhledem k širokopásmovým vlastnostem a technologii MIMO je velmi univerzální telekomunikační anténou. Může být připojena na nejnovější modemy dodávané mobilními operátory.
LTE MIMO anténa ATK-LOG LTE (800-2170MHz, 10m kabel, FME)
Anténa ATK-LOG LTE (800-2170MHz, 10 m kabel, FME konektor)
Novinky ve formě DIPOL:
Konvertor signálu HDMI na optiku + prodlužovač signálu
Síťové DVR Ultimax 1408 pro 8 kamer (15kl/s-WD1, H.264, HDMI)
Impulsní zdroj PSD 48V/1.25A (+) konektor DC 2.1/5.5 mm
Konverter Signal-HD HDMI na Fiber Optic
(S RC extender)
H3608
CCTV síťový rekordér Ultimax 1408
(8ch-H.264-HDMI)
M72408
SMPS PSD 48VDC/1.25A
(2.1/5.5mm (+))
M1894
DIPOL company news:

November 22, 2013 - Special Offers Info. Today, it was the first time we sent the Info to e-Store customers. Special Offers Info is sent at the beginning of each promotion. It presents items along with their main features and shows discount prices for the respective customer (company). Each promotion is valid for two weeks. The customer who wants to receive the Info has to register at e-Store and agree to get it by choosing suitable option in the My Account section.

Novinky v knihovně:
Multipřepínače TERRA - nová kvalita SMATV systémů. Multipřepínače TERRA - nová kvalita SMATV systémů
TERRA produkty určené pro sdílené anténní systémy jsou prvotřídní zařízení se zárukou čtyři roky. SMATV distribuční sítě založené na těchto zařízeních zajišťují spolehlivý provoz po dlouhou dobu.
Charakteristické znaky multipřepínacích systémů TERRA jsou ... více

Vyplatí se přečíst:
DVB-T dekodér-modulátor v řetězci obchodů s elektronikou. Existují dva hlavní způsoby distribuce HD obsahu do více televizorech. První z nich je založen na HDMI splitter a HDMI kabelech, av případě vzdálenosti nad 20 metrů i HDMI extendery. Ten druhý se stává stále více populárnějším v DVB-T dekodérech-modulátorem ... více
Aplikace DVB-T dekodéru-modulátoru Signal-751 R86751 DVB-T umožňuje distribuci HD reklam
na desítky televizorů umístěných po celém obchodě

Index publikovaných vydání
Multimode Patch Cord (70m, LC connectors)